google4a7bfff51fbfb056.html

Als er eenmaal gezaaid en geplant is, is het zaak om de planten ook tot wasdom te laten komen zonder dat deze worden aangetast door allerlei beesten en beestjes. Er zijn heel veel soorten diertjes  die het op onze producten hebben voorzien. Te veel om ze allemaal te benoemen, maar hieronder wordt een aantal beschreven, inclusief de mogelijke bestrijdingsmiddelen. Alhoewel het bestuur van de vereniging geen voorstander is van allerlei bestrijdingsmiddelen, worden deze hier toch benoemd ter informatie voor hen, die hiermee willen werken.

  1. Konijnen
  2. Duiven
  3. Mollen
  4. Vliegende insecten
  5. Gravende insecten
  6. Schimmels

Insectenhotel


Henk Pietersma
hpietersma@feenstra.com

Lieve mensen,

Ik heb een aantal jaren geleden een volkstuin nabij Drachten gehad en de bestrijding ging voor het grootste deel biologisch. Als je gewassen tactisch naast elkaar zaait, houden ze elkaar vrij van ongedierte. Dus had ik een bed met een rij uien, een rij wortels, een rij prei en een rij wortels. En opnieuw enz.

Voor de aardbeien groef ik lege melkpakken in waar ik een fles Oud Bruin bier in deed. Slakken zijn dol op aardbeien, maar blijkbaar nog veel meer op Oud Bruin 🙂 Dus ook opgelost.