google4a7bfff51fbfb056.html

Beste tuinder,

We hebben dit jaar maar een hele korte ledenvergadering gehad, die ook nog eens digitaal was. Daarom deze nieuwsbrief om je een beetje bij te praten.

De verhuur van tuinen gaat uitstekend. Op het complex Zuid is nog elf are beschikbaar, terwijl op West slechts twee are beschikbaar is. Mocht je nog een familielid, vriend, kennis, buurman/-vrouw of collega hiervoor kunnen interesseren: het is nu nog de juiste tijd van het jaar om te beginnen. Of misschien wil je zelf nog wel een are erbij nemen. Neem bij interesse contact op met de secretaris via secretaris@volkstuinen-emmeloord.nl.

Overigens: volgens het Tuinreglement moesten alle tuinen op 1 mei zwart zijn (gespit of gefreesd). De meeste tuinders zijn al volop aan het poten en zaaien, maar mocht je de tuin nog niet bewerkt hebben, dan is het daar nu de hoogste tijd voor.

Coachen
Met de aanwas van nieuwe tuinders zijn er ook tuinders bij gekomen, die nog weinig ervaring op het gebied van tuinieren hebben. Onze ervaring is, dat een aantal van hen hierdoor na korte tijd de tuin weer opgeeft. Dat is natuurlijk jammer, zowel voor de vereniging als voor de tuinder. Daarom zoeken we altijd ervaren tuinders die een nieuweling een poosje willen adviseren en begeleiden. Interesse? Meld je dan bij de secretaris.

Schouw
De tuinen zullen het hele jaar door weer gecontroleerd worden op een correcte naleving van het Tuinreglement. Dus geen onkruid, geen gladiolen en de aardappelen en tomaten op het juiste stuk van de tuin. De controle wordt gedaan door bestuursleden. De verdeling van de tuinen vind je op de website.

Klussen
Binnenkort gaat secretaris/tuinmanager Jacob van Maanen weer een klusdag organiseren. Op die dag – meestal een zaterdag – gaan we diverse klussen aanpakken om de tuincomplexen weer netter, toegankelijker en/of veiliger te krijgen. Enige hulp is waarschijnlijk wel gewenst.

Konijnen
Op de landerijen rond complex West zijn weer konijntjes gesignaleerd. We hebben nog geen berichten ontvangen dat deze lieve diertjes ook op de tuinen lopen. Daarom:
1) houd de hekjes dicht;
2) meld konijnenoverlast, zodat het bestuur actie kan ondernemen.

Voor alle vragen en/of meldingen kan je terecht bij de tuinmanager: secretaris@volkstuinen-emmeloord.nl.

NB: kijk ook eens op de pagina Vraag en Aanbod. Misschien is er nog iets voor je bij.

Veel tuinplezier en blijf gezond,
Het bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *